Explozie puternică la clădirea Parlamentului de la Kabul

Share:

O explozie puternică a lovit luni dimineață clădirea Parlamentului afgan de la Kabul, fără să se știe pentru moment dacă există victime, relatează televiziunile locale, citate de AFP.

Rebelii talibani, ale căror ținte predilecte sunt armata și guvernul, au revendicat imediat atacul, pe unul din conturile lor de Twitter.

În imaginile transmise în direct de televiziuni se vede cum Camera Inferioară a Parlamentului afgan este acoperită de fum, în timp ce deputații părăsesc clădirea. „Mai mulți mujahedini au intrat în Parlament. În prezent au loc lupte”, a scris pe Twitter Zabihullah Mujahid, purtător de cuvânt al talibanilor.

„Am primit informații conform cărora s-a produs o explozie. Ne deplasăm la fața locului”, a declarat, anterior, pentru AFP Ebadullah Karimi, purtător de cuvânt al poliției din Kabul. „S-a produs o explozie puternică ce a zguduit clădirea și a distrus geamurile. Acum suntem într-un loc sigur”, a spus un parlamentar, Shukria Barekzai, potrivit Reuters. Potrivit unor surse citate de Reuters, la scurt timp după explozie au fost auzite mai multe focuri de armă.

Rebelii islamiști și-au lansat recent ‘ofensiva de primăvară’, care se traduce prin lupte intense în mai multe provincii din țară, precum și printr-o serie de atacuri la Kabul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.