„Vaccinarea – șanse egale pentru sănătate”, dezbatere la Parlament

Share:

Comisiile de sănătate din Senat și Camera Deputaților, împreună cu Societatea Romană de Microbiologie, Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicină de  Familie (AREPMF) și Fundația World Vision România organizează luni, la Palatul Parlamentului, dezbaterea cu tema „Vaccinarea – șanse egale pentru sănătate. Și copiii din România sunt copii europeni”.

La eveniment vor participa actorii-cheie implicați în procesul de vaccinare, reprezentanți ai autorităților, politicieni, experți în domeniu, reprezentanți ai mass-media și societății civile, inclusiv organizații ale pacienților și părinților, informează Agerpres.

Potrivit invitației difuzate de Fundația World Vision România, demararea unei campanii naționale de informare permanentă și de educare a populației „în privința efectelor benefice și a importanței vaccinurilor în menținerea sănătății” este „imperios necesară”, având în vedere că România raportează în ultimii ani „o scădere îngrijorătoare” a acoperirii vaccinale, înregistrând, în unele zone, procente sub 75% pentru mai multe tipuri de vaccin.

Conform sursei citate, și Europa se confruntă cu provocări importante în domeniul sănătății publice legate de vaccinare, în multe din statele membre ale Uniunii Europene acoperirea vaccinală, pentru unele din bolile care pot fi prevenite, scăzând sub nivelul recomandat de către OMS.

„Migrația, existența grupurilor vulnerabile, calendare naționale de vaccinare diferite, lipsa unor legislații specifice sau a unor sisteme de raportare unificate la nivel European, duc la accentuarea acestor aspecte pentru grupuri mari populaționale, în special aparținând statelor central și est europene, care constituie sursele grupurilor migrante în căutarea unui loc de muncă. Spre exemplu, în 2011, în țările membre UE și EFTA (Zona Europeană de Liber Schimb) s-au raportat peste 30.000 de cazuri de rujeolă”, susține World Vision România, în fundamentarea dezbaterii care va avea loc, luni, la Palatul Parlamentului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.