Premierul interimar Oprea, întâlniri cu șefii SRI și ai Poliției

Gabriel Oprea s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, în prima zi a mandatului de premier interimar, cu directorul Serviciului Roman de Informaţii şi cu şeful Poliţiei Române.

Oprea a venit, marţi dimineaţa, la Guvern, în prima zi a mandatului de prim-ministru interimar, şi a avut scurte întâlniri informale cu şefiul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, şi cu inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă.

Potrivit România TV, miercuri, Gabriel Oprea va conduce prima şedinţă de Guvern, în calitate de prim- ministru interimar.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, „pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor de prim-ministru” de către Victor Ponta.

Duminică, premierul Ponta a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Klaus Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Oprea va avea inclusiv atribuţia de a conduce şedinţele de guvern. Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.