Proiecte de film de Mungiu și Pintilie, finanțate de Eurimages

0

„Fotografii de familie” de Cristian Mungiu și „Touch Me Not” de Adina Pintilie se numără printre proiectele de film românești care au primit susținere financiară la ultima sesiune Eurimages – fondul Consiliului Europei dedicat cinematografiei, informează site-ul oficial al instituției.

Proiectul „Fotografii de familie” a primit o finanțare de 300.000 de euro, iar proiectul Adinei Pintilie — coproducție România-Germania-Bulgaria-Franța — 160.000 de euro, relatează Romaniatv.net.

„Fotografii de familie”, coproducție România-Franța-Belgia, spune o poveste despre responsabilitățile vieții de părinte, după cum a mărturisit cineastul român pentru publicația Screendaily. Filmările pentru „Fotografii de familie” sunt programate în vara aceasta.

De asemenea, în sesiunea anterioară, ale cărei rezultate au fost publicate în martie, au mai primit finanțare și proiectele românești „6,9 pe Scara Richter”, coproducție România-Belgia — 150.000 de euro și „Câini” de Bogdan Mirică, coproducție România-Franța-Belgia — 140.000 de euro.

Finanțările fondului dedicat cinematografiei au fost făcute publice în urma întâlnirii comitetului director, ce a avut loc la Praga, între 15 și 19 iunie. Valoarea totală a susținerii financiare, în urma acestei sesiuni, este de 7.745.000 de euro și a fost acordată pentru un total de 27 de proiecte de lungmetraj ficțiune, un proiect de animație și trei documentare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.