Reprezentație de excepție: „Carmen” de Georges Bizet!

0

Opera Română Craiova vă invită la o reprezentație de excepție a uneia dintre cele mai fermecătoare și renumite dintre opere – „Carmen” de Georges Bizet, ce va avea loc sâmbătă, 27 iunie, orele 19:00.

Opera Română Craiova aduce pe scenă o distribuție deosebită: Carmen – Ramona Zaharia (Germania), Don Jose – Bogdan Roman (Timișoara), Michaela – Renata Vari, Escamillo – Ștefan Ignat (București), Zuniga – Dragoș Drăniceanu, Morales – Ioan Cherata, Frasquita – Aura Dudu, Mercedes – Mihaela Popa, Dancairo – Mircea Tudora, Remendado – Bogdan Olaru
Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova
Spectacolul îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Gheorghe Stanciu.

Ștefan Ignat – Bariton

Activitate:
Absolvent al Universității Naționale de Muzică din București în anul 1995, Ștefan Ignat s-a bucurat de o bursă de studii oferită de Guvernul austriac la „Mozarteum” din Salzburg. Din anul 2010 deține titulatura de doctor în muzică obținută la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași.
A obținut în anul 1997, Premiul III la Concursul Internațional de Canto „Voci verdiene” de la Busseto (Italia), Premiul Special al Guvernului japonez în anul 2001, Premiul „Ohanesian” din partea Forumului Muzical Român în anul 2002, Premiul Revistei „Actualitatea Muzicală” pentru interpretarea rolului „Oedipe” din opera omonimă a lui G. Enescu.

Cariera sa artistică debutează cu o colaborare permanentă (între anii 1996-1999) cu Ladenstheater din Salzburg activând ca solist, iar din anul 1999 la Opera Națională din București. Repertoriul său cuprinde numeroase roluri: Contele Almaviva, Figaro din „Nunta lui Figaro” de W. A. Mozart, Figaro din „Bărbierul din Sevillia” de G. Rossini, Enrico din „Lucia di Lammermoor” de G. Donizetti, Gianni Schicchi din „Gianni Schicchi”, Marcello din „Boema”Sharpless din „Madama Butterfly”, Scarpia din „Tosca” Michele din „Mantaua” Frank din „Edgar”de G. Puccini, Contele de Luna din „Trubadurul”, Renato din „Bal mascat”, Germont din „Traviata”,Amonasro din „Aida”, Ford din „Falstaff”, Simon din „Simone Boccanegra”, Nabucco din „Nabucco”, Jago din „Otello” de G. Verdi, Silvio, Tonio din „Paiațe” de R. Leoncavallo, Alfio din „Cavalleria rusticana” de P. Mascagni, Escamillo din „Carmen”, Zurga din „Pescuitorii de perle” de G. Bizet, Valentin din „Faust” de Ch. Gounod, Oedipe din „Oedipe” de G. Enescu, Wotan din „Aurul Rinului” de R. Wagner, Celan la 50 de ani din „Celan” de P. Ruzicka, Păstor din „Daphne” de R. Strauss, Marele preot din „Samson și Dalila” de Camille Saint – Säens, Albert din „Werther” de J. Massenet, Olandezul din „Olandezul zburător” de R. Wagner, Dr. Falkedin „Liliacul” de J. Strauss.

Totodată, Ștefan Ignat deține un bogat repertoriul de lucrări vocal-simfonice, din care amintim: Requiem-ul german de J. Brahms, „Carmina burana”de C. Orff, Requiem-ul de G. Verdi, Requiem-ul de G. Fauré, Simfonia nr. XIII de D. Şostakovici, Simfonia nr. VIII de G. Mahler, Simfonia a IX-a de L. v. Beethoven, Requiem-ul și Missa încoronării de W. A. Mozart.
A realizat numeroase turnee artistice în:Austria, Italia, Spania, Franţa, Portugalia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.