Concert de nai lângă Sfinxul din Bucegi

0

Naistul Nicolae Voiculeț va susține, miercuri, cu ocazia Zilei Internaționale a Iei, un concert pe Platoul Bucegi, lângă Sfinx, participanții la evenimentul care include și petrecere câmpenească la înălțime fiind invitați să poate cămăși tradiționale românești.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor evenimentului ‘RomânIA cântă cu Flori de IE!’, ia românească va fi sărbătorită, anul acesta, în preajma Sfinxului din Bucegi, considerat un loc ‘magic’ al României, informează Agerpres.

Începând cu ora 14,30, va avea loc o prezentare-eveniment a iei autentice, pe acordurile de nai ale artistului Nicolae Voiculeț, iar participanții sunt încurajați să își poarte, cu această ocazie, propriile ii.

‘Zâne frumoase vor purta cu mândrie ia românească și se vor prinde în horă, într-un dans nemaivăzut, iar călușarii ne vor aminti și ei, tot pe ritmuri autentice, de frumoasele tradiții românești. Împreună vom cunoaște istoria cămășii tradiționale românești, devenită celebră în lumea întreagă. Vom vorbi despre culori și broderii minunate și ne vom bucura de marea sărbătoare la o petrecere câmpenească la înălțime, la propriu și la figurat, cu sprijinul Primăriei Bușteni’, menționează sursa citată.

Naistul Nicolae Voiculeț a susținut, în luna septembrie a anului trecut, un concert la Crucea Caraiman, intrată în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai înaltă cruce din lume situată pe un vârf montan. Evenimentul la care au participat și călușari și tulnicărese a fost organizat de Ziua Crucii, în memoria eroilor țării.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.