Olandezii au cumpărat lanțul de magazine Mega Image

Grupul begian Delhaize, care operează în România lanțul de magazine Mega Image, a fost achiziționat de o companie olandeză.

Grupul olandez Royal Ahold a finalizat negocierile cu grupul belgian Delhaize, cel care operează lanţul de supermarketuri Mega Image din România, potrivit Bloomberg.

Rezultatul este o tranzacţie în valoare de 9,32 de miliarde de euro în acţiuni şi crearea celui de-al cincilea cel mai mare operator de supermarketuri din Statele Unite ale Americii, cu vânzări de peste 54 de miliarde de euro şi o cotă de piaţă de peste 4%, potrivit analiştilor băncii Natixis.

Noul business se va numi Ahold Delhaize şi va fi al patrulea cel mai mare retailer alimentar din Europa, potrivit Economica.net. „Aducem împreună două organizaţii de top”, a declarat Dick Boer, CEO al Ahold şi cel care va conduce noua entitate. Tranzacţia se va finaliza la mijlocul anului viitor.

Delhaize este prezent pe şapte pieţe la nivel mondial, Belgia, Luxemburg, România, Serbia, Grecia, SUA şi Indonezia. Grupul belgian are peste 3.400 de magazine, anul trecut înregistrând venituri de peste 21 miliarde de euro.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 420 magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.