România devine automat țintă potențială a Rusiei

0

România și Polonia pot deveni ținte potențiale în cazul în care pe teritoriul acestor țări vor fi amplasate elemente ale scutului antirachetă american, a amenințat secretarul adjunct al Consiliului rus de Securitate, Evgheni Lukianov, potrivit newsru.com.

”Amplasarea în Polonia și România de elemente ale scutului antirachetă, care sunt îndreptate împotriva forțelor noastre nucleare strategice, este pentru ele o problemă. Ele (Polonia și România) devin automat ținte ale noastre”, a afirmat Lukianov. ‘Dacă ele vor să devină ținte din cauza sistemului de arme americane, este alegerea lor’, a adăugat el.

Amenintarea din partea Consiliului de Securitate al Rusiei vine la o zi dupa ce secretarul american al Apararii a anuntat ca Romania, Polonia si alte patru state din flancul estic al NATO si-au dat acceptul pentru gazduirea de armament greu american. Tancurile si bateriile americane de infanterie vor fi prepozitionate in aceste sase tari pentru asigurarea securitatii lor in fata politicii agresive a Rusiei in imediata ei vecinatate.

Reamintim ca Romania va gazdui elemente ale scutului american anti-racheta la Deveselu (sudul Romaniei). In baza militara de aici, care urmeaza sa intre in functiune pina la finalul acestui an, vor fi pozitionati interceptori balistici care sa intercepteze rachete lansate din Orientul Mijlociu.

Romania, NATO si SUA au dat asigurari ca acesti interceptori balistici (nu sint purtatori de munitie, distrug rachetele doar in urma impactului) nu pot pune in pericol arsenalul strategic rus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.