Beneficiile consumul de caise

0

Zemoasele caise au, potrivit mai multe studii efectuate de cercetători, numeroase vitamine şi minerale, nutrienţi importanţi pentru organiam.

Caisele sunt bogate în potasiu, fosfor, calciu, fier, zinc, vitamina A şi C sau B6. De asmenea, conţin fibre care ajută tranzitul intestinal, previn tulburările digestive, constipaţia sau apariţia ulcerului.

Beneficiile consumului de caise sunt şi în ceea ce priveşte sănătatea sângelui. De exemplu, betacarotenul pe care îl conţin caisele scade nivelul de colesterol din sânge şi protejează inima. De asemenea, vitamina A din caise menţine vederea sănătoasă şi ajută organismul să lupte împotriva acţiunii radicalilor liberi.

Mai mult, consumul de caise poate avea beneficii şi într-un proces de detoxifiere. De asemenea, consumul de caise poate fi de ajutor în cazuri de depresie, ajută memoria şi aduc somnul în cazul insomniacilor, relatează Adevărul.

Beneficiile consumului de caise se văd şi în curele de slăbire. De exemplu, cinci caise conţin aproximativ 75 de calorii şi în jur de 15 grame de zahăr. Caisele, dulci şi armoate, sunt şi foarte săţioase şi puteţi înlocui alte dulciuri.

Datorită mineralelor pe care le conţin, caisele pot ajuta la dezvoltarea corectă a oaselor şi menţinerea densităţii osoase. De asemenea, potrivit unor studii, caisele pot preveni chiar apariţia unor afecţiuni osoase.

Despre caise se mai spune şi că ar fi benefice în ameliorarea febrei, pentru că vitaminizează şi furnizează minerale esenţiale şi lichide de care are nevoie organismul. Pentru că sunt bogate în fier, caisele pot ajuta şi în cazul anemiei de tip feripriva, despre care se spune că este cea mai frecventă. Consumul de caise este recomandat şi pentru cei care suferă de diverse afecţiuni hepatice, pentru că prin proprietăţile lor ajută la regenerarea ficatului şi a funcţiilor acestuia.

Consumul de caise este benefic şi pentru frumuseţe. Vitamina A pe care o conţin caisele vă protejează pielea. De asemenea, o mască pentru faţă vă va împrospăta tenul şi-l va face mai catifelat. Se folosesc chiar şi sâmburii. Uleiul extras din aceştia hidratează pielea şi previne apariţia ridurilor.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.