Conferința „Liliecii din București”, la Muzeul Antipa

0

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă ciclul de conferințe „ La Antipa, în spatele  uşilor închise”, întâlniri susținute de către specialiștii instituției. 

Sâmbătă, 27 iunie 2015, începând cu ora 11.00, în sala Atelier a Muzeului „Antipa”,  conferința „Liliecii din București”, prezentată de către Ana-Maria Diaconescu.
„Liliecii sunt vampiri care sug sângele oamenilor…”; „liliecii ți se prind în păr”; „liliecii sunt șoareci cu aripi”… aceste afirmații exprima doar câteva dintre convingerile eronate pe care oamenii le au despre aceste vietăți.

Sunteți invitați, sâmbătă, la Muzeu, pentru a descoperi adevărul științific despre aceste mamifere zburătoare, atât de puțin cunoscute! În București sunt nu mai puțin de 8 specii de lilieci care trăiesc liniștiți alături de noi. Printre aceștia se numără și: liliacul de apă, liliacul bicolor, pipistrelul pitic și liliacul urecheat roșcat.

Prin programul „La Antipa în spatele ușilor închise”, specialiştii instituţiei si-au propus să destăinuie publicului câteva dintre secretele activităţii lor de cercetare ştiinţifică: descrierea grupului studiat (caracteristici morfologice, fiziologice, etologia speciilor), metodele de colectare sau observare a materialului biologic, tehnicile de preparare după standardele muzeale şi practici de conservare a pieselor din colecţiile ştiinţifice muzeale şi din expoziţia permanentă precum şi activitatea lor publicistică.

Programul își propune, printre altele, antrenarea publicului în activităţi de informare interdisciplinară plecând de la colecţiile Muzeului, precum și dezvoltarea „spiritului ecologic”– informarea corectă a publicului şi trezirea interesului pentru problemele protecţiei mediului.

Participarea la eveniment este gratuită!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.