Noi negocieri eșuate în privința Greciei

0

Un nou eşec al negocierilor dintre autorităţile de la Atena şi creditorii internaţionali produce îngrijorare. Discuţiile încheiate aseară fără un acord sunt reluate la nivel tehnic, în această dimineaţă, iar la prânz, miniştrii de finanţe din zona euro, reprezentanţii Comisiei Europene şi cei ai FMI mai fac o încercare de a găsi o soluţie împreună cu partenerii greci, înainte de începerea summit-ului Consiliului European.

Pesimismul s-a reinstalat la Bruxelles după două zile în care părea că se întrevede speranţa că eterna problemă greacă îşi va găsi soluţia. Premierul grec Alexis Tsipras a postat pe Twitter încă de la prânz un anunţ care lasă să se întrevadă un nou eşec, datorat partenerilor, care, în opinia sa, nu ar avea un interes real în încheierea unui acord, relatează stiri.tvr.ro.
Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte Comisia Europeană: „Continuăm negocierile atât la nivel tehnic, cât şi la cel mai înalt nivel, pe acest lucru ne axăm acum”.
Alexander Stubb, ministrul finlandez de Finanţe: „Este important să continuăm discuţiile din motive politice, dar şi, ca să fiu sincer, să arătăm lumii că suntem serioşi în încercarea noastră de a ajunge la o înţelegere”.
În aceste condiţii, soluţia unui acord politic între şefii de state şi guverne care se reunesc începând de astăzi la Bruxelles se întrevede ca o rezolvare în extremis şi probabil de scurtă durată a problemei tranşei de 1,5 miliarde de euro pe Grecia o are de plătit până la sfârşitul lunii. Fără aceşti bani, Atena riscă falimentul şi ieşirea din zona euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.