Orban: Nu a existat o discuție în PNL în cazul Ungureanu

Share:

Liderul deputaților liberali, Ludovic Orban, a declarat joi că nu a existat o discuție în PNL cu privire la desemnarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, punctând că este atributul șefului statului să facă această nominalizare, iar liberalii vor susține această candidatură.

„Nu a existat o discuție. Este atributul președintelui de a propune directorul SIE. Nu era necesar un vot în Biroul Politic (n.r. al PNL), pentru că nu este o funcție politică. Dacă era ministru sau reprezentant într-o instituție publică era nevoie de un astfel de vot, dar pentru directorul SIE nu este necesară o astfel de dezbatere. Este atributul președintelui care l-a nominalizat pe Mihai-Răzvan Ungureanu și grupurile PNL vor susține această candidatură”, a spus Orban, la Parlament.

El a susținut că, în contextul în care vor exista „tertipuri procedurale”, PNL va cere sesiune extraordinară pentru votul în cazul propunerii ca Mihai-Răzvan Ungureanu să devină director al SIE. „Dacă sunt tertipuri procedurale s-ar putea să apelăm și la această metodă de convocare prin intermediul a patru membri de la Cameră și a cinci membri de la Senat, dar eu nădăjduiesc să nu fie necesară această procedură de convocare, pentru că nu văd niciun fel de temei constituțional sau regulamentar pentru a se apela la această procedură”, a afirmat liberalul.

Orban a indicat că joi sau cel târziu vineri cei doi președinți ai Camerelor ar trebui să ajungă la o concluzie și să anunțe convocarea Birourilor permanente reunite.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat miercuri pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcția de director al SIE, transmițând în acest sens o scrisoare președinților Camerelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.