Teodorovici nu a cumpărat titluri de stat

0

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, nu a cumpărat titluri de stat în cadrul emisiunii dedicate populației și derulată în perioada 8 – 19 iunie 2015, pentru a evita eventuale interpretări, însă afirmă că are încredere în acest instrument de economisire pe care îl consideră un produs de investiții sigur.

„Având în vedere faptul că ocup funcția de ministru al Finanțelor Publice, am decis, în cele din urmă, să nu cumpăr titluri de stat emise în cadrul Programului FIDELIS, pentru a evita orice interpretare. Am cea mai mare încredere în acest instrument de economisire, deoarece este un produs de investiții sigur, garantat integral de statul român, iar veniturile aferente dobânzilor și din tranzacționare nu sunt impozitate”, a explicat pentru Agerpres ministrul Teodorovici.

Populația a cumpărat titluri de stat de 65 de milioane de lei în cadrul emisiunii cu o valoare totală de 100 de milioane de lei derulată în perioada 8 — 19 iunie 2015, iar dobânda a fost stabilită la 2,15% pe an.

Emisiunea de titluri de stat, prima din ultimii 10 ani destinată populației, a fost subscrisă de un număr total de 1.236 investitori iar cea mai mare cerere s-a înregistrat în București (46,13%).Titlurile de stat pentru populație sunt tranzacționate la Bursa de Valori București începând cu data 26 iunie 2015.

Valoarea nominală a unui titlu de stat a fost de 1.000 de lei iar scadența emisiunii este peste 2 ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.