Directorul Recolamp a fost ales în Consiliul Director al EucoLight

0

Directorul General Recolamp, Bela Kovacs, a fost ales în Consiliul Director al EucoLight – o nouă asociație europeană, cu sediul la Bruxelles, se arată într-un comunicat al Recolamp remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, EucoLight a fost creată pentru a da posibilitatea asociațiilor europene specializate în gestionarea colectării și a reciclării surselor de lumină și corpurilor de iluminat să își exprime cât mai eficient opiniile în scopul asigurării premiselor pentru desfășurarea activității lor și atingerea obiectivului pentru care au fost înființate — protecția mediului.

Directiva 2012/19/CE privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) are impact semnificativ asupra gestionării surselor de lumină, în comparație cu alte sectoare industriale.

Potrivit comunicatului citat, este posibil ca numărul becurilor și neoanelor reciclate în Europa să fie mai mare decât toate celelalte tipuri de echipamente electrice. În plus, spre deosebire de majoritatea celorlalte componente ale DEEE, nu există nicio valoare asociată cu deșeurile din surse de lumină. Majoritatea surselor de lumină sunt fragile și periculoase, iar astfel transportul acestora este dificil. Aceste produse necesită, de asemenea, facilități speciale de reciclare.

‘Există o serie de modificări ale domeniului gestiunii DEEE care trebuie luate în considerare la nivel european. Asociația EucoLight va depune eforturi în vederea asigurării că aceste modificări corespund industriei de iluminat. Sunt încântat să fac parte din Consiliul Director și să sprijin activitatea aflată în plină desfășurare în industria de iluminat, la nivel european’, a declarat Bela Kovacs, director general Recolamp.

Calitatea de membru al asociației EucoLight poate fi dobândită de către orice sistem european non-profit, cu o activitate și rezultate conforme cu obiectivele stabilite de Directiva DEEE, care își asumă Responsabilitatea Extinsă a producătorilor de echipamente de iluminat și care are sediul în Europa. Până în acest moment au aderat sisteme de management a DEEE din 16 state membre ale UE.

Președintele ales al Consiliului Director al asociației EucoLight este Juan Carlos Enrique, director executiv al asociației Ambilamp (Spania).

‘Înființarea asociației EucoLight este un reper important pentru sistemele din domeniul gestiunii DEEE în Europa, care se concentrează asupra surselor și echipamentelor de iluminat care vor avea începând din acest moment o imagine și un scop bine definit în Bruxelles. Asociația EucoLight va contribui la consolidarea activităților și serviciilor membrilor săi din Europa, sprijinindu-i astfel să promoveze servicii optimizate de reciclare a echipamentelor de iluminat, în scopul dezvoltării unei economii circulare eficiente’, a afirmat Juan Carlos Enrique.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.