Final grandios pentru Bucharest Music Film Festival

0

Aflat la cea de-a X-a ediție, Bucharest Music Film Festival, eveniment organizat de ARCUB între 19-28 iunie în Piața George Enescu sub umbrela proiectului care lansează candidatura independentă a orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 – București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, le oferă locuitorilor orașului un ultim weekend în cadrul căruia aceștia se pot bucura de „grădina de vară” și de acordurile elegante și armonioase din centrul Bucureștiului.

În timpul săptămânii, mii de bucureșteni s-au delectat cu proiecții cinematografice recunoscute internațional, ascultând pianul Marthei Argerich și vizionând celebra pastișă muzicală Insula Fermecată, consacrata Lucia di Lammermoor de la The Metropolitan Opera sau renumitul Otello de la Opernhaus Zürich. De asemenea, în serile de miercuri și joi, Piața George Enescu a fost însuflețită de recitalurile excepționale ale muzicienilor, completate de aplauzele răsunătoare ale spectatorilor prezenți. Pe scena BMFF s-au urcat soprana Gabriela Daha, pianista Adina Cocărgeanu și actorul Valentin Tiron, Cvartetul Symphactory Strings, Brass Tones Quintet Bucharest, Cvartetul Artmusik, Les Enharmoniques, Grupul Vocal Acapella, flautistul Matei Ioachimescu, chitaristul George Popescu, Claudia Măru Hanghiuc și invitații săi.

Ducând mai departe tradiția, weekendul va fi inaugurat prin Ora de Dans, în cadrul căreia talentații dansatori ai Academiei de Dans Mihai Petre oferă spectatorilor un spectacol dansant și o primă inițiere în tainele coregrafiilor captivante.

Vineri, 26 iunie, Orchestra Națională Radio aflată sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea a delectat publicul bucureștean printr-un concert extraordinar, iar sâmbătă, 27 iunie, începând cu ora 20:00, Sergiu Cârstea va susține un recital modern în cadrul căruia trompeta va fi acompaniată de Orchestra Simfonică Surâsul Tinereții, dirijată de Marius Hristescu. Ediția aniversară a festivalului va fi încheiată duminică, 28 iunie, printr-un concert grandios, susținut de Corul Accoustic dirijat de Daniel Jinga împreună cu Orchestra Simfonică București, condusă de dirijorul Tiberiu Soare. Consultantul muzical al acestei ediții este Oltea Șerban Pârâu, directorul artistic al Corurilor și Orchestrelor Radio.

În diminețile de weekend, copiii sunt norocoșii care vor putea pătrunde în lumea fascinantă a muzicienilor, prin intermediul atelierelor muzicale susținute în Piața George Enescu, vineri, 26 iunie și sâmbătă, 27 iunie, de la ora 11:00. În ultima zi a festivalului, duminică 28 iunie, de la ora 11:00, micuții vor avea parte de o altă surpriză muzicală, prin concertul educativ Carnavalul Animalelor. De asemenea, pe toată durata weekendului, Caravana București 2021 se va afla în incinta „grădinii muzicale”, oferind bucureștenilor posibilitatea de a consulta materiale informative despre ce înseamnă o Capitală Culturală Europeană și ce ar avea de câștigat Bucureștiul dacă ar primi această titulatură sau despre modurile în care se pot implica direct în dezvoltarea proiectului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.