Mii de turiști străini, evacuați din Tunisia după masacrul de vineri

0

Mii de turiști străini părăseau sâmbătă Tunisia, la o zi după masacrul de la un hotel revendicat de gruparea extremistă Statul Islamic (SI), care a costat viața a 38 de persoane, dintre care cel puțin 15 britanici, relatează AFP.

”Este vorba de cel mai sângeros atac terorist împotriva unor cetățeni britanici” de la atentatele din 2005 de la Londra, potrivit unui responsabil al Foreign Office. Printre persoanele ucise figurează o belgiană, un german, o irlandeză și o portugheză, potrivit Ministerului tunisian al Sănătății.

Toate victimele se aflau pe plajă sau pe malurile piscinelor hotelului Riu Imperial Marhaba din Port El Khantaoui, din apropiere de Soussa (140 km de Tunis), când un tunisian a deschis focul și a comis cel mai grav atentat din istoria recentă a Tunisiei.

Atacul a dat o nouă lovitură turismului, un sector vital, la trei luni după atentatul împotriva Muzeului Bardo din Tunis (22 de morți, dintre care 21 de turiști), revendicat tot de Statul Islamic. Turiștii, deja mai puțini pe litoralul tunisian de la revoluția din 2011, au început să plece începând din cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

Mai multe autobuze au fost închiriate noaptea trecută pentru curse către aeroportul Enfidha, între Tunis și Soussa. Valul plecărilor din hoteluri continua sâmbătă. Un avion era prevăzut aproape la fiecare 20 de minute cu plecare de pe aeroport, potrivit site-ul său de internet.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.