Frontul Demnității și Identității Naționale va face o altfel de politică!

0

Frontul Demnității și Identității Naționale și-a ținut, sâmbătă, primul congres la Brașov, la eveniment participând 400 de delegați. Noul partid este de centru și urmărește promovarea doctrinei populare românești și economia socială de piață, nerenunțând, însă, la filonul național. Simbolul noului partid va fi „Cavalerul Trac”, iar imnul formațiunii va fi cântecul „Tot ce e românesc nu piere”, al lui Jean Moscopol. Culorile vor fi verde și gri.

Președintele partidului a fost ales Corneliu Ciontu, secondat de prim-vicepreședintele Irina Manole, vicepreședinte UGIR 1903, dar și de președintele de onoare, acad. Mircea Ifrim. Echipa de conducere a partidului- în care se mai regăsesc doctori în economie, avocați, ingineri, profesioniști în domeniile lor de activitate- aleasă la congres a primit un mandat ferm și are sarcina ca până la sfârșitul anului să organizeze alegeri în toate filialele județene ale partidului. De altfel, Frontul Demnității și Identității Naționale vizează un scor electoral de 5% la alegerile locale de anul viitor, scor ce ar crea premizele intrării în viitorul Parlament. Potrivit lui Ciontu, se impune să se treacă rapid la munca de la om la om pentru a se forma structuri la nivel județean, municipal, orășenesc și comunal. „Poți să ai la nivel central cei mai buni oameni, cei mai buni profesioniști în domeniile lor de activitate, dacă nu ai structuri puternice în teritoriu nu poți emite pretenții la alegerile locale și parlamentare”, a explicat noul președinte al FDIN.

Pe o scenă politică plină de orgolii și lupte pentru Putere, formațiunea condusă de Corneliu Ciontu își propune reinstaurarea normalității politice și a respectul față de cetățeni. „Vom încerca să facem o politică cu zâmbetul pe buze și vom cere tuturor liderilor și formațiunilor politice să pornim de la ce ne unește, nu de la ce ne dezbină. Este prea multă încrâncenare, prea multă răutate pe scena politică. Trebuie să se stabilească și să se prioritizeze acele proiecte naționale care trebuie continuate indiferent de coloratura politică a unui guvern sau al altuia, de antipatiile unui lider față de altul”, a declarat Corneliu Ciontu.

De asemenea, Frontul Demnității și Identității Naționale se va bate pentru valorile românești și pentru interesul național. „În România politică, despre aceste lucruri se vorbește, din păcate, doar în campaniile electorale, lucru de neacceptat”, a mai spus liderul FDIN.

În altă ordine de idei, Frontul Demnității și Identității Naționale va cere Guvernului și tuturor factorilor responsabili să facă aceste investigații, să analizeze fiecare privatizare, fiecare înstrăinare a unităților economice, chiar și numai din punct de vedere moral, pentru a spune românilor cum au fost posibile aceste privatizări frauduloase.” Sunt convins că toate caietele de sarcini au fost încălcate grosolan de multe ori cu complicitatea instituțiilor statului”, a precizat Ciontu.

Nu în ultimul rând, în discursul său de la Congres, Corneliu Ciontu a criticat dur legea alegerilor locale privind primarii. Noul lider al FDIN consideră că primarii trebuie aleși în două tururi de scrutin pentru o reprezentativitate semnificativă. FDIN a criticat, de asemenea, tentativele partidelor mari de a modifica abuziv legea alegerilor electorale, situație ce ar dezavantaja partidele mici.

Dincolo de declarații, discursuri, entuziasm și obiective politice ambițioase, la Congresul FDIN de sâmbătă am întâlnit oameni care vor și, îmi place să cred, pot să schimbe ceva în țara asta.Pariul lui Corneliu Ciontu, liderul FDIN, este, practic, un pariu al fiecăruia dintre românii care continuă să spere la o viață mai bună și implicit la o clasă politică responsabilă care să privească, înainte de toate, la interesul național.

I.Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.