Simptome precoce ale diagnosticului de Alzheimer

0

Simptomele precoce ale bolii Alzheimer pot apărea cu până la 18 ani înainte ca boala să fie diagnosticată oficial, sugerează un studiu ale cărui rezultate au fost publicate în revista Neurology, informează forbes.com.

Cercetătorii au efectuat un test de memorie și de abilități de gândire, din trei în trei ani, timp de 18 ani, pe 2.125 de persoane cu vârsta medie de 73 de ani. Toți participanții la test au fost americani de origine europeană sau afro-americani și nici unul nu a fost diagnosticat cu Alzheimer atunci când a început studiul.

Pe parcursul studiului, 23 la sută din afro-americani și 17 la sută dintre cei cu origini europene au dezvoltat Alzheimer. Cei care au înregistrat în primul an al studiului rezultatele cele mai slabe la testele de memorie și de abilități de gândire au prezentat un risc de 10 ori mai mare de a dezvolta boala.

„Schimbările în gândire și memorie care preced simptomele evidente ale bolii Alzheimer încep cu decenii înainte”, a declarat autorul studiului Kumar B. Rajan, de la Rush University Medical Center din Chicago. „Deși nu putem detecta în prezent astfel de modificări la indivizii cu risc, am fost capabili să le observăm în cadrul unui grup de indivizi care au dezvoltat în cele din urmă demență din cauza bolii Alzheimer”, a precizat specialistul.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.