Două femei decapitate în Siria de SI

0

Pentru prima dată, două femei au fost decapitate în Siria de jihadiștii grupării Statul Islamic (SI), care le-a acuzat de vrăjitorie, a informat marți Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP și Reuters.

‘Statul Islamic a executat prin decapitare două femei în provincia Deir Ezzor (est). Este prima dată când OSDO, bazându-se pe informații verificate, anunță executarea unor femei în acest mod în Siria’, a declarat directorul ONG-ului, Rami Abdel Rahmane.

OSDO a afirmat că execuțiile au avut loc duminică și luni și că femeile au fost ucise împreună cu soții lor sub acuzația de „vrăjitorie și magie”.

Acuzat de crime împotriva umanității, grupul ultraradical SI a dobândit o reputație sinistră după decapitarea a numeroși bărbați, execuții în masă, lapidări în cazul femeilor suspectate de adulter și uciderea în moduri sinistre a homosexualilor.

Aceasta este însă prima dată când OSDO anunță executarea unor femei prin decapitare.

De la proclamarea ‘califatului’ în teritoriile cucerite în Irak și Siria, Statul Islamic a executat peste 3.000 de persoane, inclusiv 1.800 de civili, dintre care 74 de copii, a precizat OSDO.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.