Maia Morgenstern, pe scena Teatrului de Vară ETHOS

Share:

Primul spectacol teatral al celei de a treia stagiuni estivale a Teatrului de Vară Ethos de la Arad va avea loc miercuri seară, protagoniști fiind actorii Maia Morgenstern și Mircea Rusu, informează Ana Maria Dragoș, directorul Centrului Cultural Județean Arad.

Este vorba despre comedia intitulată ‘Amantul’, aparținând lui Harold Pinter, o producție a Teatrului Evreiesc de Stat, în regia lui Vlad Stănescu.

Scriitor, actor și regizor de teatru, considerat unul dintre cei mai renumiți dramaturgi englezi contemporani, Harold Pinter este laureat al premiului Nobel pentru literatură, deoarece în dramele sale descoperă adevărata profunzime a cuvintelor și creează pasaje care oferă senzații extrem de puternice.

„‘Amantul’ este o comedie ironică, dar și dramă obraznică, de un erotism seducător, al cuplului adulterin care flirtează periculos. Într-un duel intens, pervers, sado-masochist, Sarah (Maia Morgenstern) și Richard (Mirca Rusu) derutează, scandalizează, spulberă prin fantezia jocurilor erotice convențiile sociale, teatrale, asumându-și subtil toate ambiguitățile create de violența dorinței și de paradoxala excitație produsă de trădare”, a adăugat Ana Maria Dragoș.

Scenografia spectacolului îi aparține Ioanei Creangă, coregrafia lui Florin Fleroiu, iar muzica lui Vlaicu Golcea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.