MRU , din nou director al SIE

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a fost convocat marți pentru a da un vot pe nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE). Marţi dimineaţă, MRU trebuia să fie audiat în Comisia SIE, dar acest lucru nu a fost posibil întrucât parlamentarii PSD au boicotat şedinţa. PSD şi ALDE au anunţat deja că nu-l susţin pe MRU şi că nici nu vor intra în sala de plen. În schimb, liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat că parlamentarii săi vor vota propunerea făcută de preşedintele Iohannis la şefia SIE.

 Valeriu Zgonea a anunţat că în momentul votului în sală au fost prezenţi 85 de senatori, întrucât preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a trimis un SMS în care îl anunţa că a părăsit sala imediat după discurs şi înainte de începerea procesului de vot. Reamintim ca  Zgonea a anunţat de la pupitru că în sală sunt prezenţi 86 de senatori dintr-un număr total de 167.

Votul senatorilor pe nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE s-a încheiat. Preşedintele Camerei Deputaţilor a cerut numărarea buletinelor de vot din urnă şi numărarea parlamentarilor prezenţi în sală.A început votul senatorilor pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat în plen că ALDE, formaţiunea al cărei co-preşedinte este, nu-l va vota de Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE. 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.