Nutrienţii care au grijă de memoria ta
Cu toţii îmbătrânim – unii mai repede, alţii mai încet, în funcţie de multe cauze ce ţin atât de mediul în care trăim cât şi de propria ,,moștenire” genetică şi mentală.
Practic, suntem atât de sănătoşi şi tineri din punct de vedere biologic precum sunt celulele noastre. În tinereţe şi la începutul maturităţii, celulele funcţionează cu eficientă sporită, producând energia esenţială pentru corp şi reparandu-se ori de câte ori e nevoie. însă, odată ce depășim vârsta maturității, eficiența lor începe să se diminueze.
Pe lângă factorul genetic intervin stresul mental, emoţiile negative, dietă săracă în nutrienţi asimilabili la nivel celular, radicalii liberi produşi în organism, toxinele din alimente, apă, aer, poluanţii, radiaţiile de orice tip, activitatea solară etc. Celulele se deteriorează treptat, astfel că rezultă o stare generală de sănătate dezechilibrată şi îmbătrânire prematură.
Așadar, pentru a preveni îmbătrânirea pramatură a organismului și deteriorarea memoriei, este esențial să avem o alimentație adecvată, bineînțeles, alături de exerciții fizice regulate! Iată ce nutrienți trebuie să conțină dieta ta!
Flavonoizi
Regăsiţi în cantităţi mari în fructe şi legume, flavonoizii pot fi catalogaţi că nişte nutrienţi speciali cu potenţial benefic pentru organism. Cei mai mulţi flavonoizi funcţionează că antioxidanţi puternici pentru corpul uman.