RADET a ieșit din insolvență

0

Furnizorul de căldură și apă caldă pentru bucureșteni, RADET, iese momentan din situația dificilă în care se afla prin aprobarea unui plan de măsuri care îi aduce suplimentar 10 milioane de lei.

Planul de admuinistrare al Consiliului de Administraţie al RADET a fost aprobat marți de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), transmite Realitatea TV.

Ședința a fost convocată de consilierii generali după ce în şedinţa extraordinară care a avut loc luni planul a fost respins, iar președintele CA al RADET Gabriel Dumitraşcu şi-a anunţat demisia, alături de ceilalţi membri ai consiliului de administraţie.

Înainte de alocarea acestor bani, șefii Radet au atras atenția asupra problemelor majore prin care trece societatea.

„Pentru anumite zone din Capitală există riscul ca la iarnă să nu poată fi difuzat agentul termic. Cele mai expuse zone sunt cele din estul Capitalei: Colentina, Fundeni, Doamna Ghica şi Pantelimon”, a spus Dumitraşcu, adăugând că există acest risc şi pentru zone centrale ale Bucureştiului.

Suma de 10 milioane de lei va fi utilizată despre reparaţii în zonele critice.

„Lucrurile sunt extreme de grave. Sistemul centralizat de alimentare cu apă caldă al Bucureştiului este supradimensionat şi îmbătrânit, cu randamente tehnice extreme de scăzute. Sistemul a fost conceput la finalul anilor ’50, când se punea problema industrializării masive a Bucureştiului, motiv pentru care au apărut marile CET-uri din Bucureşti. După 1990 marea industrie a dispărut, iar puterile instalate în centralele termice sunt supradimensionate faţă de necesarul Bucureştiului. Dacă în 1990, în sistemul RADET intrau în jur de 10 milioane Gcal, în 2014 cantitatea intrată era de aproximativ 35% din ceea ce sistemul avea ca intrare în ’90”, a mai spus luni Dumitraşcu, citat de Mediafax.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.