Grapini s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste

Share:

Europarlamentarul Maria Grapini a anunțat, miercuri, că s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste, partid care intenționează să aibă cât mai mulți candidați la alegerile parlamentare.

„M-am înscris deja în Partidul Puterii Umaniste, am așteptat Congresul de formare al ALDE. Eu consider că nu am plecat de la PC. Am făcut o scrisoare deschisă către președintele Daniel Constantin, am discutat cu el, i-am spus că nu este bine să renunțăm la partid. A decis, din punctul meu de vedere, nestatutar, dar e problema lui. A doua zi după Congresul ALDE am hotărât să mă înscriu într-un partid nou, Partidul Puterii Umaniste. Eu fac parte din grupul de inițiativă al acestui partid, iar în câteva zile am făcut grupuri de inițiativă și lideri interimari în 15 județe”, a declarat pentru Agerpres Grapini.

Ea a spus că printre conservatorii care sunt în prezent în ALDE unii au crezut că se face alianță cu PLR, dar și-au dat seama că după congresul de fuziune PC a dispărut.

„Eu cred că cel mai bine vom vedea cu 6 luni înainte de alegerile locale, când consilierii de la PC, care acum sunt constrânși să rămână pentru că își pierd funcțiile dacă pleacă, nu vor mai avea această problemă. Eu voi lucra la construcția acestui partid, am spus-o, nu vreau să fiu lider la nivel național, dar voi fi în grupul de conducere. Nu mi-a plăcut ce a făcut Daniel Constantin, de aceea nu am rămas cu el. Eu mi-am ales calea. Susțin în continuare guvernarea Ponta. La alegerile locale noi vrem să candidăm singuri, să vedem ce o să se întâmple. Cred că vom avea șanse bune, e proba noastră de încercare”, a mai spus Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.