Angajaţii din Bucureşti, mai ieftini decât chinezii

0

Costurile cu forța de muncă ale companiilor din București sunt mai mici cu 20% decât cele din Varşovia (Polonia), Bratislava (Slovacia), cu 15% sub nivelul celor din Praga (Cehia) și chiar mai mici decât în marile orașe din China, se arată într-un studiu recent.

În mod surprinzător, chiar şi în China, o ţară recunoscută pentru faptul că are multă forţă de muncă la costuri rentabile, sunt unele oraşe în care angajaţii din multina­ţionale sunt mai bine plătiţi decât cei din Bucureşti, potrivit studiului Hay Group.

Spre exemplu, în Shenzen (sediul central al furnizorului de soluţii IT&C Huawei), dezvoltarea economică accelerată din ultimii ani a condus la o creştere a costului cu forţa de muncă, cheltuielile salariale sunt cu circa 30% mai mari decât în Bucureşti şi cu 47% mai mari decât în Cluj.

Suntem mai scumpi ca India şi mai ieftini decât China şi decât ţările din Vest, iar forţa de muncă are o pregătire comparabilă cu cea a angajaţilor din Vest. De aceea, mulţi investitori con­tinuă să vină în România”, a spus Mihaela Lupu, de la Hay GroupRomânia, potrivit zf.ro.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.