Promisiunea lui Alexis Tsipras pentru greci

0

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, le-a promis conaționalilor săi că va conveni cu UE asupra unui acord în maxim 48 de ore după referendumul de duminică.

Alexis Tsipras spune că va ajunge la un acord cu UE în maxim 48 de ore după referendumul de duminică, pe marginea programului de asistență propus de creditori, potrivit unui interviu acordat de Tsipras, joi, postului de televiziune grecesc ANT1.

Tsipras a asigurat, de asemenea, că după obţinerea acestui ajutor băncile vor fi redeschise şi grecii se vor putea folosi de banii lor, informează Agerpres. Totodată, premierul grec i-a acuzat pe partenerii din cadrul zonei euro că aceştia au obligat Banca Centrală Europeană să blocheze ajutorul vital pentru Grecia.

Duminică, în Grecia este programat să aibă loc un referendum în cadrul căruia grecii vor decide dacă sunt de acord cu programul de asistenţă economică propus de creditori sau dacă refuză plata datoriilor. Potrivit sondajelor de opinie, opinia publică din Grecia tinde mai degrabă spre plata datoriilor. Totodată, Tsipras şi guvernul său au declarat că vor demisiona dacă ţara va susţine la referendum programul creditorilor.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.