Profit pentru CFR SA în 2015

0

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a consemnat un profit de 73 de milioane lei (16,5 milioane euro) în primele cinci luni ale anului și o cifră de afaceri de 383,8 milioane lei.

„Rezultatul a survenit în ciuda bugetării în creștere a cheltuielilor companiei, generate de majorarea salariului minim pe economie, care a influențat atât cheltuielile cu personalul propriu, dar și pe cele cu produsele și serviciile necesare desfășurării activității de bază”, se menționează într-un comunicat al companiei, remis vineri Agerpres.

La această evoluție, s-a adăugat trendul descrescător al volumelor de transport, anunțate la începutul anului de clienții CFR SA, operatorii de transport, trend accentuat de turbulențele înregistrate pe piața transportului feroviar de călători, în această perioadă.

„A fost nevoie să forțăm atingerea acestui rezultat pozitiv într-un timp destul de scurt și într-un climat economic nefavorabil, pentru a ne asigura un punct de plecare stabil în acțiunea complexă de modernizare a companiei pe care am planificat-o pentru următorii ani. Ne propunem o strategie bazată pe dezvoltarea activității și nu pe restrângerea acesteia, ceea ce înseamnă în primul rând creșterea moderată, dar constantă a veniturilor, apoi reducerea costurilor operaționale și non-operaționale și, nu în ultimul rând, continuarea integrării în spațiul de transport unic european”, a declarat directorul general al CFR SA, Dan Costescu.

Conform sursei citate, modernizarea presupune într-o primă etapă consolidarea instituțională a companiei, prin securizarea funcțiilor de bază ale administratorului de infrastructură și eliminarea tendințelor de destructurare organizațională, care „și-au probat deja nocivitatea și nu fac decât să disipe eforturile actorilor principali”, conducând la scăderea generală a competitivității transportului feroviar față de celelalte mijloace de transport.

„Ca administrator modern de infrastructură, CFR SA va trata într-o manieră constructivă statutul său de deținător al unui monopol natural și se va repoziționa ca o companie orientată către piață, asumându-și responsabilitatea atât față de clienții săi, operatorii de transport feroviari, cât și față de clienții clienților săi, pasagerii și operatorii economici interesați în transportul de marfă”, se mai spune în comunicat.

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA și-a bugetat profit zero pentru anul în curs, la venituri și cheltuieli totale egale de aproape 2,52 miliarde de lei, potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe 2015 al companiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.