Putin: Rusia își va adapta strategia de securitate națională

0

Rusia trebuie să-și adapteze strategia de securitate națională având în vedere provocările existente, a declarat vineri președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni a Consiliului rus de Securitate, organism convocat la Kremlin pentru a discuta măsurile ce trebuie luate în condițiile sancțiunilor occidentale impuse Moscovei.

‘Este necesar ca în cel mai scurt timp să se facă o analiză a întregului spectru de potențiale provocări și riscuri — și politice, și economice, și informaționale, și pe această bază să fie adaptată strategia de securitate a Rusiei”, a afirmat președintele rus, citat de TASS.

Liderul de la Kremlin a afirmat totodată că cei care au impus sancțiuni împotriva Rusiei sunt cei care sunt vinovați și de criza din Ucraina, adăugând că nu trebuie așteptată în viitorul apropiat o schimbare a politicii ”neprietenești” promovate de unii ”oponenți geopolitici” ai Rusiei.

În același cadru, Vladimir Putin a mai declarat că Rusia este supusă presiunilor din partea altor state întrucât duce o politică independentă. ”Cauzele presiunii exercitate asupra Rusiei sunt știute — ducem o politică internă și externă independentă, nu ne târguim cu suveranitatea noastră. Și multora nu le place acest lucru”, a afirmat Vladimir Putin.

Potrivit unei declarații a secretarului Consiliului rus de Securitate, Nikolai Patrușev, preluată de TASS, în cadrul reuniunii au fost discutate măsurile ce trebuie adoptate împotriva țărilor care susțin și care vor susține în continuare sancțiunile împotriva Rusiei, sancțiuni, care, în opinia sa, au scopul de a provoca o schimbare de putere la Moscova. În context, el a precizat că președintele Putin a dispus elaborarea unei strategii de securitate economică până în anul 2030.

Consiliul rus de Securitate a fost convocat după ce SUA și-au prezentat noua strategie militară în care Federația Rusă este calificată drept ‘stat revizionist’. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirma joi că formulările din documentul american referitoare la Rusia demonstrează ‘o atitudine conflictuală, lipsită de orice obiectivitate’.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.