Iohannis continuă să conducă în topul încrederii

0

Cel mai recent sondaj de opinie arată o evoluţie interesantă a încrederii în personalităţile politice, relatează stiripesurse.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis este pe primul loc în topul încrederii. Acesta este urmat în topul încrederii de primarul Capitalei, Sorin Oprescu (45%) şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (39%). Premierul Victor Ponta se situează pe locul patru în acest top. Pe locul cinci se află preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb (33%), iar pe poziţia a şasea se situează fostul director SRI şi noul ambasador al României în SUA, George Maior (30%). Mihai Răzvan Ungureanu, noul şef al SIE, se bucură de încrederea a 26% dintre persoanele intervievate. Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu urmează în top, cu 21%, în timp ce în copreşedinţii PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, au încredere 20%, respectiv 19% dintre români. În ceea ce priveşte intenţia la vot la parlamentare, 41% dintre persoanele intervievate au răspuns că ar vota PNL, iar 40% ar vota cu PSD-UNPR. Dintre persoanele chestionate, 64% dintre acestea au răspuns că vor merge la vot.Acelaşi sondaj mai spune că 48% dintre persoanele intervievate cred că România merge într-o direcţie bună, 44% spun că merge într-o direcţie greşită. De asemenea, 56% dintre respondenţi sunt destul de mulţumiți pentru felul în care trăiesc şi mulţumiți şi 44% sunt nemulţumiţi.

Rezultatele sondajului au fost făcute publice de jurnalistul Dan Andronic, sâmbătă seara, la emisiunea Lumini şi umbre, de la B1 TV. Acesta nu a precizat cine a realizat sondajul, nici cota de încredere de care se bucură preşedintele Klaus Iohannis.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.