Referendum: Grecii au spus „Nu” Europei!

0

După numărarea a jumătate din buletinele de vot la referendumul convocat de premierul grec Alexis Tsipras pentru ca populația să se pronunțe asupra propunerilor creditorilor internaționali, rezultatele arată un procent de 61,21% din voturi pentru „Nu”, împotriva acestor propuneri, pentru „Da” votând numai 38,94 %, transmite AFP, citând Ministerul grec de Interne.

Ministrul grec al apărării, Panos Kammenos, aliat al coaliției de guvernare a lui Alexis Tsipras, a reacționat la publicarea mai multor sondaje care dau un avans votului ”NU” la referendumul care a avut loc duminică în Grecia, estimând că ”poporul grec nu cedează șantajului”.

”Poporul grec a dovedit că nu cedează șantajului, terorii și amenințării. Democrația a învins, scrie pe contul său de Twitter Kammenos, liderul micului partid Grecii Independenți (Anel), care participă la coaliția guvernamentală a stângii radicale Syriza, condusă Tsipras.

Cu toate acestea, inițiativele pentru încheierea unui acord între Grecia și creditorii internaționali (UE și FMI) se vor intensifica încă din această seară, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, Gabriel Sakellaridis, după încheierea referendumului la care, conform primelor rezultate, grecii au votat împotriva ultimelor propuneri ale acestor creditori privind un nou acord de asistență financiară, ce presupune și măsuri de austeritate, transmite AFP.

„Banca Centrală a Greciei va trimite în această seară o solicitare către Banca Centrală Europeană. Credem că există argumente solide pentru a crește plafonul ELA”, respectiv ajutorul de urgență pentru băncile grecești care sunt închise de o săptămână și riscă să intre rapid în criză de lichidități, a declarat oficialul grec.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.