Băsescu, trei dintr-o lovitură: Iohannis, Parlamentul și Guvernul!

0

România se confruntă cu trei mari probleme – criza economică și politică din Grecia, criza economică și politică din Republica Moldova și criza politică din țară ”generată de situația lui Ponta”, dar și cea economică, ce se prefigurează, susține fostul președinte Traian Băsescu, acesta subliniind că liderii politici ”trebuie să găsească urgent cele mai bune soluții”.

„Atenție!!!!!!!!! România se confruntă astăzi cu trei mari probleme: 1. Criza economică și politică din Grecia; 2. Criza economică și politică din Republica Moldova; 3. În România, criza politică generată de situația lui Ponta și cea economică, ce se prefigurează ca urmare a adoptării noului Cod fiscal, dar și a măsurilor fiscale populiste luate de Guvern anul acesta. Știu că a venit vacanța, dar liderii partidelor, Parlamentul, Guvernul și Președintele trebuie să găsească urgent cele mai bune soluții pentru țară. La terminarea vacanței, va fi prea târziu!”, a scris fostul preşedinte Traian Băsescu, într-o postare pe Facebook, relatează Romaniatv.net.

61,31% dintre greci au spus un „NU” răspicat austerităţii impuse de troica internaţională, în schimbul unui nou ajutor financiar. Doar 38,69% au fost de acord cu noi măsuri de austeritate. Prezenţa la urne a fost de 62,5%, cu mult peste pragul necesar de 40 de procente. Ministrul grec de finanțe, Yanis Varoufakis, și-a anunțat luni dimineață demisia.

În timp ce grecii sunt euforici, cancelariile occidentale arată preocupare faţă de rezultat. Miercuri va avea loc un summit special cu liderii din zona euro. O delegaţie elenă pleacă luni la Bruxelles, pentru a pregăti reluarea negocierilor cu creditorii, iar reprezentanţii creditorilor şi Eurogrupului vor avea o discuţie telefonică.
Întrebarea pe care o pun toţi acum este dacă Europa va abandona Grecia, ori, aşa cum a declarat şeful Parlamentului european, va furniza un împrumut de urgenţă.

În prezent, leul este puţin afectat de votul din Grecia, spun reprezentanţii BNR, iar băncile greceşti din România sunt în siguranţă. În cazul în care Grecia va ieşi din zona Euro, scenariul este sumbru şi pentru România. Asta, pentru că moneda noastră naţională se poate deprecia şi, de asemenea, dobânzile şi, implicit, ratele vor creşte.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.