Expoziția „Românii și Marele Război”, la Bruges

0

Expoziția itinerantă „Românii și Marele Război” va fi vernisată, miercuri, în incinta Palatului Provincial din Bruges, de Institutul Cultural Român Bruxelles și Ambasada României în Regatul Belgiei.

Potrivit unui comunicat al ICR Bruxelles, remis luni Agerpres, expoziția va fi deschisă în prezența ambasadorului României în Regatul Belgiei, Ștefan Tinca, a guvernatorului provinciei Flandra de Vest, Carl Decaluwe, și a directorului ICR Bruxelles, Robert Adam.

„Publicul flamand va descoperi implicarea Regatului României în Marele Război pornind de la contextul socio-politic, adoptarea neutralității, campaniile din 1916 și 1917 și ocupația Puterilor Centrale până la rolul Crucii Roșii și al aviației. Cele 30 de panouri foto-documentare cuprind numeroase mărturii iconografice și documente inedite din arhivele instituțiilor participante și din colecții particulare. Printre acestea se regăsesc și materiale despre situația Belgiei în timpul conflagrației”, se arată în comunicatul citat.

Conceptul expoziției este realizat de Arhivele Naționale ale României, de Muzeul de Istorie Națională și de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Itinerarea expoziției se face în parteneriat cu autoritățile provinciei Flandra de Vest, cu Palatul Provincial din Bruges și Consulatul Onorific al României în Provincia Flandra, Bruges.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 8-22 iulie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.