Grecia are un nou ministru de finanțe

0

Ministrul adjunct grec de externe Euclides Tsakalotos a fost numit luni şi învestit în funcția de ministru de finanțe, după demisia din acest post a lui Yanis Varoufakis, informează TASS și DPA, care citează canalul elen de televiziune Skai, potrivit Agerpres.

Desemnarea lui Euclides Tsakalotos în funcția de ministru de finanțe a fost anunțată la finalul reuniunii liderilor formațiunilor politice parlamentare, desfășurată timp de aproape șapte ore la sediul președinției.

Euclides Tsakalotos coordona în Ministerul de Externe de la Atena relațiile economice internaționale.
Tsakalotos coordona în Ministerul de Externe de la Atena relațiile economice internaționale. Desemnarea lui Euclid Tsakalotos în funcția de ministru de finanțe a fost convenită la o reuniune a liderilor formațiunilor politice parlamentare, desfășurată anterior la sediul președinției.

Euclid Tsakalotos urmează să depună jurământul în cadrul unei ceremonii prevăzută în cursul serii de luni. În noua sa calitate, Tsakalotos va participa marți la reuniunea extraordinară de la Bruxelles a miniștrilor de finanțe din zona euro (Eurogrup), reuniune convocată în urma referendumului de duminică din Grecia, prin care populația elenă a respins ultimele propuneri ale creditorilor internaționali.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.