Președinta Argentinei salută rezultatul referendumului din Grecia

Share:

Președinta Argentinei, Cristina Kirchner, a salutat duminică victoria ‘democrației și demnității’ la referendumul prin care grecii au respins acordul propus de creditorii internaționali, transmite agenția EFE.

‘În numele poporului și al guvernului argentinian, transmit întreaga noastră solidaritate curajosului popor grec și guvernului său’, a mai menționat Cristina Kirchner în mesajul postat pe o rețea de socializare. ‘Poporul grec a spus ‘Nu’ imposibilelor și umilitoarelor condiții care i s-au impus pentru o restructurare a datoriei sale externe’, a completat ea.

‘Argentinienii știu despre ce este vorba. Sperăm că Europa și liderii ei vor înțelege mesajul urnelor’, a continuat președinta Argentinei, făcând aluzie la criza economică și socială prin care a trecut țara sa în anul 2001, când a intrat în incapacitate de plată.

‘Nu se poate cere nimănui să-și semneze propria condamnare la moarte. Încă se mai aud vorbele președintelui Kirchner’, și-a încheiat ea mesajul, amintind astfel de un discurs rostit de soțul ei și în același timp fostul președinte, Nestor Kirchner, care în anul 2003 afirma în fața Adunării Generale a ONU că ‘morții nu-și pot plăti datoriile’.

Criticând politicile de austeritate promovate în general de instituțiile financiare internaționale, Cristina Kirchner a făcut și săptămâna trecută o paralelă între actuala criză din Grecia și cea prin care a trecut Argentina în 2001.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.