Un nou caz de contaminare cu MERS în Filipine

0

Filipine a anunțat luni al doilea caz de contaminare cu virusul MERS (Middle East Respiratory Syndrome) diagnosticat la un cetățean străin care călătorise în Arabia Saudită, principalul focar al epidemiei, informează AFP.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 36 ani a cărui cetățenie nu a fost dezvăluită, a fost pus în carantină într-o instituție publică de sănătate, a anunțat ministrul Sănătății, Janette Garin.

„Starea lui se îmbunătățește”, a declarat oficialul citat în timpul unei conferințe de presă, menționând că pacientul a avut o încărcătură virală scăzută. „Nu există nici un motiv de panică”, a adăugat sursa citată.

Bărbatul, care a venit în Filipine din Arabia Saudita prin Dubai, a fost declarat bolnav la 2 iulie. Autoritățile caută persoane care au fost în contact cu el, mai ales pasageri din timpul zborului cu avionul.

O asistentă medicală filipineză s-a întors din Arabia Saudită în luna februarie devenind prima persoană declarată purtător al MERS din Filipine. Ulterior, starea ei de sănătate s-a restabilit. Serviciile medicale din Filipine au fost în alertă, după declararea unei epidemii în Coreea de Sud la 20 mai din cauza prezenței în țară a 88.000 de sud-coreeni.
Un număr de 33 de persoane au murit în Coreea de Sud și 185 de persoane au fost infectate cu MERS după diagnosticarea la 20 mai a unui pacient care se întorcea dintr-o călătorie în Arabia Saudită și alte țări din Golf, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Pentru combaterea acestui virus nu există deocamdată nici un vaccin, rata sa de mortalitate fiind de aproximativ 35%. În Arabia Saudită, peste 950 de persoane au fost infectate din anul 2012 până acum, dintre care 412 au decedat, amintește AFP.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.