Zeci de mii de români fac atac cerebral din cauza stresului

0

Stresul şi alimentaţia în exces ne distrug sănătatea. Semnalul de alarmă a fost tras de mai mulţi specialişti care au participat la Şcoala internaţională de vară de Neurologie, de la Eforie Nord. Grav este că tot mai mulţi tineri ajung în spital cu accidente vasculare cerebrale.

Anual, aproximativ 65.000 de români cad victime accidentului vascular cerebral, iar o treime dintre aceştia au sub 64 de ani. Totul se întâmplă din cauza stresului cotidian şi a alimentaţiei, spun medicii. Aceştia spun că postul ne poate ajuta. Cu toate acestea, puţini sunt cei care-l ţin, relatează Romaniatv.net.

„La noi, această creştere a patologiei vasculare este şi probabil efectul unui mediu care este într-o continuă schimbare, care generează o cantitate de stres mult mai mare, de asemenea dificultăţile economice”, explică Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii Române de Neurologie.

Specialiştii susţin că nici lăudatele celule stem nu reprezintă soluţia pentru regenerarea celor bolnave. „Datele sunt contradictorii. Multe dintre controale sunt negative, adică nu confirmă hiperentuziasmul iniţial. Trebuie găsită o soluţie pe lângă celule stem să fie folosite şi alte tipuri de celule”, este de părere Laurenţiu Popescu, directorul Institutului Victor Babeş.

În ţara noastră aceste afecţiuni patologice ucid de patru ori mai mulţi oameni decât în alte state europene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.