Dan Petrescu vrea să câștige Supercupa României la fotbal

0

Antrenorul echipei ASA Târgu Mureș, Dan Petrescu, a declarat, marți, la Constanța, că își dorește câștigarea Supercupei României la fotbal, dar că, în ciuda speculațiilor privind situația în care se află clubul, nu ar vrea ca el și echipa să aibă scuze în situația în care nu ar câștiga meciul cu Steaua București.

„Primul meci este foarte important pentru club, pentru mine, pentru băieți, pentru toată echipa, pentru că se joacă cu trofeul pe masă, un trofeu foarte important, pe care eu nu l-am câștigat ca antrenor, (…) foarte mulți băieți de la club nu l-au câștigat, clubul nu l-a câștigat niciodată, deci este un trofeu foarte important și sperăm să reușim să-l câștigăm. E clar că se joacă în condiții speciale, s-au făcut multe speculații în aceste zile pe ceea ce se întâmplă la ASA Târgu Mureș și era și normal, dar n-aș vrea să avem scuze dacă nu vom reuși să câștigăm acest meci”, a declarat, într-o conferință de presă, Dan Petrescu, informează Agerpres.

Acesta a spus că îi înțelege pe jucătorii care au părăsit ASA, însă cei care au rămas vor să câștige Supercupa României.

„Cei care au rămas, sunt convins că au rămas ca să câștige, nu au rămas doar ca să participe, că altfel cred că plecau și ei. Pe jucătorii care au plecat îi înțeleg perfect, cei care au rămas sunt … bravo lor, felicitări, dar până la urmă joacă pentru cariera lor, pentru că nu se știe în viață când îți mai vine șansa să joci un asemenea meci, de o asemenea importanță”, a afirmat Petrescu.

Antrenorul echipei ASA a declarat că Nicoliță, Maftei și Voiculeț aveau șansa de a fi titulari în partida Supercupa României.

„Mi-aș fi dorit foarte mult ca Nicoliță, Maftei și Voiculeț, care poate ar fi fost titulari la acest meci dacă rămâneau, să fie aici, dar trebuie să mă adaptez repede, asta este viața antrenorilor. Eu cred că în momentul de față avem un prim ‘unsprezece’ care poate să câștige meciul împotriva oricărei echipe din România, avem și pe banca de rezervă jucători foarte buni. Ne-am pregătit în aceste trei săptămâni jumătate împreună, este clar că a fost foarte greu să schimbăm 12 jucători, să facem o echipă din mers, dar, în același timp, scuzele vor fi multe dacă vom pierde, dar sincer n-aș vrea să găsim nicio scuză pentru că aș vrea să câștigăm meciul și să fie totul bine”, a afirmat antrenorul echipei din Târgu Mureș.

Petrescu a spus că este convins că toți jucătorii echipei sale negociază cu alte cluburi, ceea ce este normal ținând cont de cele petrecute la ASA.

Dan Petrescu a precizat că, indiferent de rezultatul Supercupei, el va părăsi echipa pe care o antrenează în prezent.

„Nu, în niciun caz nu voi mai rămâne. Dacă vom câștiga va fi extraordinar, sper să câștigăm că de aia am rămas, dar după aceea nu voi mai rămâne”, a spus Petrescu. Acesta a susținut că nu regretă că s-a întors în România și că s-a simțit foarte bine la ASA Târgu Mureș.

„Chiar m-am simțit foarte bine, aș fi vrut să stau mai mult, condițiile erau extraordinare, creasem un grup extraordinar, în meciurile amicale am demonstrat că suntem greu de bătut și cred că, ușor ușor, anul ăsta, dacă rămâneam toți, ASA s-ar fi bătut sigur la primele locuri. (…) Am adus niște jucători, făcusem o echipă, eram tentat să rămân”, a susținut Dan Petrescu.

Supercupa României la fotbal se va disputa pe 8 iulie, începând cu ora 21,00, pe stadionul Farul din Constanța, între echipele Steaua București, campioana en titre, și vicecampioana ASA Târgu Mureș.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.