MRU, învestit miercuri la șefia SIE

0

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost învestit, miercuri, în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE). La ceremonie a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, în condiţiile în care evenimentul nu fusese anunţat nici de Preşedinţie şi nici de SIE.

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la ceremonia de învestitură a lui Mihai-Răzvan Ungureanu în funcția de director al Serviciului de Informaţii Externe, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezindenţiale, relatează Romaniatv.net.

Iohannis a declarat, la ceremonia de  învestitură, că SIE are o poziţie importantă în recent adoptata Strategie Naţională de Apărare a Țării, mai ales în contextul modificărilor geopolitice rapide din regiune.

Președintele Iohannis a precizat, de asemenea, că Serviciul de Informații Externe se află în prima linie a frontului împotriva provocărilor neconvenționale din afara granițelor, de aceea trebuie să-şi consolideze toate instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice care se referă la evaluare strategică, avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, decizie în momente de criză întemeiată pe informație reală, exactă şi la timp, se mai arată în comunicatul Preşedinţiei.

Klaus Iohannis a adăugat că rolul Serviciului este important şi din perspectiva relaţiilor şi cooperării euroatlantice şi internaţionale, unde prin contribuţiile specifice şi-a dovedit eficiența în domeniul analizei strategice şi în promovarea multiplelor interese naţionale. În finalul intervenției sale, preşedintele a mulțumit angajaților SIE care au acționat în mod profesionist, îndeplinindu-și cu succes misiunile desfășurate. Totodată, Iohannis și-a exprimat convingerea că Serviciul de Informații Externe îşi va consolida atât performanţele în planul activităţii specifice, cât şi rolul de partener activ în formatele de lucru care privesc asigurarea securităţii naţionale.

La ceremonia care a avut loc la sediul SIE au mai participat consilierii prezidențiali Dan Mihalache și Ion Oprișor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.