Ponta, amendat pentru nerespectarea unei decizii judecătorești

Curtea de Apel Constanţa a admis acţiunea în instanţă a companiei Rompetrol Rafinare şi a decis ca Victor Ponta şi Graţiela Gavrilescu să fie amendaţi cu 20% din salariul minim brut pe economie pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti. Hotărârea este definitivă.

În soluţia, pe scurt, a Curţii de Apel Constanţa se precizează. „Aplică pârâţilor Victor Viorel Ponta şi Gavrilescu Graţiela o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi întârziere de la data comunicării prezentei şi până la data executării (pentru fiecare). Obligă pârâţii Victor Viorel Ponta şi Gavrilescu Graţiela către reclamant la plata penalităţii de 100 lei/zi întârziere pentru fiecare de la data comunicării prezentei şi până la data executării. Respinge acţiunea faţă de pârâţii Guvernul României şi Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor”, relatează Romaniatv.net.

Decizia instanţei superioare constănţene vine în urma acţiunii înaintată, anul trecut, de Rompetrol, cerând sancţionarea Ministerului Mediului, a Secretariatului General al Guvernului, a fostului ministru Attila Korodi, a premierului Victor Viorel Ponta şi a actualului ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, în calitate de pârâţi, „pentru neexecutarea hotărârii judecătoreşti”. Se făcea astfel referire la o altă acţiune în instanţă, câştigată definitiv, în 2012 , de către Rompetrol Rafinare şi ignorată de „pârâţi”, potrivit evz.ro.

Rompetrol solicitase şi obţinuse, în urmă cu trei ani, modificarea HG 60/2008, Planul Naţional de alocare privind certificatele de emisii de gaze cu efect de seră pentru perioadele 2007 şi 2008-2012. În baza actului normativ, companiei Rompetrol Rafinare îi reveneau 3,4 milioane certificate. Hotărârea de guvern a fost atacată în contencios administrativ, Rompetrol cerând, în baza investiţiilor majore realizate de companie, dublarea numărului de certificate de emisii gaze cu efect de seră, alocate de guvern. În 2012, instanţa a dat dreptate Rompetrol, dar Guvernul nu a modificat, nici astăzi, actul normativ.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.