Val de contestații la Bacalaureat

0

Un număr de 4.861 de contestații au fost depuse în Capitală la examenul de Bacalaureat sesiunea iunie – iulie, cu 40% mai puține decât anul trecut, când au fost înregistrate 7.500, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (IȘMB), Marian Banu.

El a afirmat că dintre contestațiile depuse cele mai multe au fost la limba română — 2.022, matematică — 784, istorie — 474. „Au fost înregistrate mai puține contestații datorită faptului că subiectele și cerințele au fost clare. Baremul de corectare a fost clar, precis”, a spus Marian Banu, potrivit Agerpres.

Contestațiile vor fi soluționate miercuri și joi, iar rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat vor fi afișate vineri.

Înainte de contestații, rata de promovabilitate la Bacalaureat a fost de 66,41%. În Capitală a fost de 68%, superioară cu 9,7% celei de anul trecut. 63 de elevi de clasa a XII-a au obținut media 10, la nivelul întregii țări.

La sesiunea iunie — iulie 2015 a examenului de Bacalaureat, s-au înscris 168.945 de candidați, cu peste 7.000 mai mulți decât în aceeași sesiune a anului trecut (161.682 de elevi), potrivit Ministerului Educației.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.