Furtuni violente în mai multe zone din țară

0

După zile caniculare, furtunile fac prăpăd în mai multe zone din ţară. La Suceava o vijelie a rupt crengile copacilor, a plouat torenţial şi s-au semnalat probleme în trafic. Autoturismele nu au mai putut înainta şi au fost nevoite să tragă pe dreapta. Dezastru a fost şi la Deva unde mai multe acoperişuri au fost smulse de vijelie. Acolo, mai mulţi copaci s-au prăbuşit peste maşinile parcate, trei dintre ele au fost grav avariate. Echipajele de pompieri au intervenit. Zonele cele mai afectate din ţară sunt centrul, estul şi zonele de munte.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme severă imediată pentru mai multe zone ale ţării, relatează Romaniatv.net.

Între orele 15:05 si 16:15 în jumătatea sudică a județului Neamț (îndeosebi zona delimitată de localitățile: mun. Piatra Neamț, Făurei, Moldoveni, Rediu, Tazlău, Piatra Soimului, Dumbrava Rosie), în nord-vestul județului Iași, îndeosebi zona delimitată de localitățile Lespezi, Valea Seacă, Pașcani, Hălăucești, Strunga, Tg. Frumos, Cotnari, Hârlău, Deleni, în partea central-nordică a județului Bacău, îndeosebi zona delimitată de localitățile: Balcani, Blăgești, Mărgineni. mun. Bacău, Livezi, Comănești, Moinești, se vor semnala intensificări ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie, averse ce vor avea caracter torențial, cantități de apă ce pot atinge și depăși 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici și medii, frecvente descărcări electrice.

Între orele 15:40 si 17:00 în jumătatea sudică a judeţului Mureş, mai ales în zona localităților Daneş, Sighişoara, Albeşti, Saschiz, Vânători, se vor semnala descărcări electrice frecvente, averse de ploaie ce pot cumula 25 l/mp, grindină de dimensiune mică şi medie, intensificări ale vântului.

Schimbare bruscă a vremii, valul de canicula de joi va fi înlocuit de ploi şi vijleii. Dacă joi temperaturile vor ajunge pana la 37 de grade în sud şi in est, vineri, vom avea chiar şi cu 12 grade mai puţin.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.