Grevă la ROMATSA

Share:

Grevă istorică anunţată în România. Controlorii de trafic aerian de la ROMATSA vor protesta miercurea viitoare, timp de două ore, între 11:00 şi 13:00. Secretarul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), Andreiaș Păduraru, a declarat că greva de avertisment vine ca urmare a neîncheirii Contractului Colectiv de Muncă.

Angajaţii ROMATSA sunt în conflict cu directorul companiei, pe care îl acuză de ilegalităţi, abuzuri şi comportament dictatorial. Controlorii se tem că îşi vor pierde locurile de muncă din cauza managerului şi chiar i-au cerut în urmă cu câteva zile lui Gabriel Oprea pe când ocupa funcţia de premier interimar, să intervină pentru a media conflictul, relatează Romaniatv.net.

Angajaţii ROMATSA de la control de trafic vor iniţia, pentru prima oară în istorie, o grevă de avertisment, miercuri, 15 iulie, între orele 11:00 şi 13:00. Astfel, călătorii care şi-au achiziţionat bilete în acest interval vor întâmpina probleme, dat fiind că pe perioada protestului vor zbura doar 30% din avioanele care erau programate în ziua respectivă.”Este prima grevă din istoria controlorilor din România. Nu o facem din motive de bani, măriri de salarii sau alte drepturi, ci pentru că tovarăşul general îndreaptă ROMATSA spre colaps”, au declarat iniţiatorii.

Zilnic, peste 2.000 de aeronave traversează spațiul aerian al României.

Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian, ROMATSA, se află sub autoritatea Ministerului Transporturilor. ROMATSA are statut de regie autonomă autofinanțată de importanță națională, deține monopolul natural al serviciilor de trafic aerian și nu primește de la bugetul statului sume pentru realizarea obiectivului de activitate sau pentru realizarea programului de investiții și dezvoltare.

Pentru serviciile de trafic aerian asigurate aeronavelor civile care survolează spațiul aerian al României, Regia Autonomă ROMATSA aplică prevederile reglementărilor EUROCONTROL (Organizația Europeana pentru Siguranța Navigației Aeriene), la care România a aderat din anul 1996.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.