Andrei Stoica își apără titlul mondial la Constanța

0

Campionul mondial Superkombat la categoria super cruiser, Andrei Stoica, își va pune titlul în joc pentru a treia oară în carieră, pe 1 august, la Constanța, împotriva olandezului Fred Sikking, în cadrul celui de-al patrulea World Grand Prix al anului, eveniment la care vor asista actrița principală din Terminator 3, Kristanna Loken, și legendarul Remy Bonjasky.

În vârstă de 28 de ani, cel mai mare dintre frații Stoica a cucerit centura Superkombat în decembrie 2013, atunci când i-a provocat prima înfrângere din ultimii cinci ani cehului Ondrej Hutnik. În ultimul an, românul și-a apărat titlul de două ori, în iunie 2014, la Constanța, când l-a învins pe turcul Ali Cenik, și în octombrie, la Geneva, în fața spaniolului Moises Baute, pe care l-a făcut KO în runda a treia.

Cu șase victorii consecutive la activ, Andrei Stoica îl va întâlni pe Fred Sikking, un luptător originar din Olanda, care are un record de 45 de victorii, 19 înfrângeri și o remiză, iar în carieră se poate lăuda cu două titluri ale Olandei la kickbox și alte trei în Thailanda la muay-thai, fiind clasat pe locul 14 în topul mondial la categoria super cruiser, se precizează într-un comunicat dat publicității luni de organizatorii galei de la Constanța.

„I-am urmărit evoluția și a progresat foarte mult în ultimii ani. Simt un pic de presiune, însă la Constanța m-am simțit ca acasă atât la ultima gală, cât și anul trecut, așa că ajutorul publicului va fi un factor favorabil mie”, a declarat Stoica, poreclit Mister KO datorită ratei de peste 60% a victoriilor înainte de limită.

În co-main-event-ul galei de la Constanța, Raul Cătinaș, care revine în ring după o pauză de un an și jumătate, îl va înfrunta pe rusul Viktor ‘King Kong’ Bogutski, un colos de 1,93 metri și 110 kilograme. În cea de-a doua parte a galei transmise în direct în 93 de țări vor mai lupta Robert Dorin, Cristi Spetcu, Alex Filip și Bogdan Stoica. În partea de deschidere sunt anunțați și constănțenii Mădălin Crăciunică, Dumitru Țopai și Eduard Chelariu. Programul complet al evenimentului de pe 1 august va fi anunțat în cursul săptămânii viitoare, atunci când vor fi puse în vânzare și biletele.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.