„Caravana filmului românesc” va poposi la Giurgiu

Share:

‘Caravana filmului românesc’, proiect inițiat și derulat de Asociația CineCultura și MDV Audio Studio va poposi la finalul săptămânii, în perioada 17-19 iulie, cu trei proiecții de film românesc în aer liber, pe platoul din fața teatrului Tudor Vianu, din apropierea Turnului cu Ceas.

‘ Din anul 2013, am demarat acest proiect prin care vrem să aducem în atenția generațiilor mature, dar și a celor tinere, filme românești și să le prezentăm exact așa cum erau ele prezentate cândva, în săli de cinema, cu proiecții pe ecrane cinematografice. Este dramatic faptul că foarte multe orașe din România nu mai dispun de săli de cinema și, printre acestea, din păcate, se află, de mai mulți ani, și municipiul Giurgiu. Pot să vă spun că am întâlnit tineri în multe orașe care au spus că văd pentru prima dată un film pe un ecran cinematografic, de aceea, prin acțiunile noastre, vrem să tragem și un semnal cu privire la importanța reînființării cinematografelor în orașele țării noastre’, a declarat pentru Agerpres, directorul Asociației CineCultura, Roxana Bușu.

‘Actorul și sălbaticii’, ‘ Secretul lui Bachus’ și ‘Buletin de București’ sunt cele trei filme românești care vor fi proiectate pe un ecran gonflabil de aproximativ 50 de metri pătrați, pe platoul din fața Teatrului Tudor Vianu. Spectatorii vor fi invitați să ia loc pentru vizionare pe scaunele așezate în aer liber, intrarea fiind liberă la acest eveniment.

Evenimentul se desfășoară în colaborare cu Primăria municipiului Giurgiu și Centrul Cultural Local Ion Vinea din Giurgiu.

De aproape 20 de ani, în municipiul Giurgiu nu mai funcționează grădina de vară în care erau proiectate filme în aer liber și de aproximativ zece ani a fost închisă și ultima sală de cinematograf din oraș, Cinematograful București.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.