CE va debloca 450 de milioane de euro în lupta împotriva Ebola

Comisia Europeană va debloca circa 450 de milioane de euro pentru a ajuta trei țări afectate de virusul Ebola (Guineea, Sierra Leone și Liberia), răspunzând astfel apelului ONU pentru noi donații internaționale, informează AFP.

Din suma anunțată vineri de Comisie, 171,4 milioane de euro sunt destinate pentru Sierra Leone, 121 milioane de euro pentru Liberia și 148,9 milioane de euro pentru Guineea, în timp ce opt milioane de euro vizează ansamblul țărilor afectate de Ebola, pentru finanțarea proiectelor multi-țări.

”Această nouă contribuție aduce la 869 de milioane de euro totalul ajutorului furnizat de Comisia Europeană pentru lupta contra epidemiei de Ebola, dintre care 660 de milioane de euro sub formă de fonduri de dezvoltare vizând sprijinirea planurilor de redresare a celor trei țări vizate”, a precizat executivul UE, într-un comunicat de presă.

În total, împreună cu contribuțiile separate ale statelor membre UE, ajutorul promis de europeni pentru a ajuta la eradicarea epidemiei de Ebola, soldată cu peste 11.200 de morți începând din decembrie 2013, se ridică la 1,8 miliarde de euro.

Comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, Christos Stylianides, îi va informa despre decizia de vineri a executivului comunitar pe participanții la Conferința internațională privind reconstrucția post-Ebola, organizată la New York de către ONU cu obiectivul declarat de a strânge 3,2 miliarde dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.