Marea Britanie își va spori cheltuielile militare în lupta cu SI

Marea Britanie intenționează să aloce mai multe fonduri pentru dotarea forțelor sale armate cu avioane de spionaj și drone, a anunțat luni premierul britanic David Cameron, adăugând că, de asemenea, vor fi majorate efectivele forțelor speciale britanice pentru a contracara organizația teroristă Starul Islamic, relatează AFP și The Telegraph.

Guvernul de la Londra a anunțat săptămâna trecută că va atinge obiectivul fixat de NATO de a aloca 2% din PIB pentru cheltuielile militare până în 2020, un anunț salutat imediat de aliatul său american.’Am dat ordin șefilor de la Apărare și Securitate să examineze modul în care putem face mai mult pentru a contracara amenințarea reprezentată de Statul Islamic și extremismul islamist’, a declarat premierul britanic, într-un comunicat.

Guvernul britanic intenționează să aloce Ministerului Apărării suplimentar 1 miliard de lire sterline anual, inclusiv până în 2020, alte 1,5 miliarde de lire sterline armata urmând să le împartă cu serviciile secrete. ‘Ca prim-ministru, am pus întotdeauna securitatea națională mai presus de toate. Prin urmare, vom cheltui 2% din PIB pentru apărare, deoarece aceasta va ajuta la securitatea noastră’, a adăugat David Cameron.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.