Modificarea ordonanţei privind salariile demnitarilor, amânată

Share:

Guvernul amână cu o săptămână blocarea Ordonanţei de Urgenţă prin care salariile demnitarilor urmau să fie mărite considerabil de la 1 august. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii, Rovana Plumb, după şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare.

Rovana Plumb a menţionat că amânarea blocării Ordonanţei de Urgenţă nu echivalează cu o posibilă schimbare a deciziei, ci doar că este nevoie de mai mult timp pentru modificarea acesteia. „Săptămâna trecută premierul Victor Ponta a exprimat o poziţie, am avut o discuţie şi rămânem la ce s-a convenit. Ordonanţa va fi în discuţie în şedinţa de săptămâna următoare. Ordonanţa se va lua în discuţie în sensul modificării ei. Se amână cu o săptămână pentru că trebuie corectate anumite lucruri. Mărirea salariilor demnitarilor nu se va aplica decât odată cu legea salarizării. Nu va exista o altă interpretare. Nu retragem ce am spus”, a declarat Rovana Plumb, potrivit Romaniatv.net.

Ministrul Muncii a explicat că modificările ce vor fi aduse ordonanţei vor fi comunicate la data respectivă. „Principala noastră preocupare este ca întreaga lege a salarizării, pentru tot ce înseamnă profesori, medici, personal medical, cei din administraţia locală locală, să introducă echitate în sistem”, a menţionat Rovana Plumb.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.