Năstase, despre autosuspendarea lui Ponta din fruntea PSD

0

Fostul premier Adrian Năstase consideră că Victor Ponta ar fi trebuit să se sfătuiască și cu colegii din forurile de conducere ale partidului, înainte de a se autosuspenda din funcția de președinte al PSD.

„Nu știu de ce s-a autosuspendat Victor Ponta. Bănuiesc că a avut motivele sale. Poate însă că ar fi trebuit să se sfătuiască și cu colegii săi, în forurile de conducere ale partidului. Atunci când ai impresia că ai rezolvat o problemă, apar numeroase altele, ce vor trebui și ele rezolvate…”, a scris Năstase luni pe blogul personal, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, săptămâna începe cu „două subiecte suculente” — acordul cu Grecia și autosuspendarea lui Ponta.”Este evident, pentru mine, în confruntarea dintre UE și Grecia au câștigat americanii. Indiferent de datorii și de extravaganța guvernului Tsipras, a prevalat importanța strategică a Greciei. Așa cum s-a întâmplat, și după război, prin opțiunea lui Churchill, ilustrată în celebrul șervețel împărtășit cu Stalin. Acum, există riscul ca Grecia să balanseze în cealaltă ‘tabără’ și acest lucru putea afecta noua balanță în Noul Război Rece. Chestiunea aceasta nu se pune cu România. În oricare din soluțiile guvernamentale, România este deja ‘dobândită’ spațiului atlantic. De aceea, instabilitatea politică de la noi este privită ca un joc intern, fără semnificație strategică”, consideră fostul președinte al PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.