Ban Ki-moon salută acordul pe programul nuclear iranian

0

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a salutat marți acordul ‘istoric’ încheiat marți asupra programului nuclear iranian, apreciind că el poate ‘contribui în mod esențial la pacea și stabilitatea în regiune și dincolo de ea’, informează AFP, citând un comunicat al Națiunilor Unite.

Ban Ki-moon i-a felicitat pe negociatori pentru determinarea lor, precizând că ‘admiră curajul liderilor care au aprobat acordul’, informează Agerpres.’Sper și cred că acest acord va conduce la o mai bună înțelegere și cooperare reciprocă asupra numeroaselor și gravelor provocări la adresa securității în Orientul Mijlociu’, mai spune secretarul general al ONU.

Acordul ‘ar putea să contribuie astfel în mod esențial la pacea și stabilitatea în regiune și dincolo de ea’, subliniază Ban Ki-moon în comunicat, dând asigurări că Națiunile Unite ‘sunt pregătite să coopereze deplin cu părțile implicate pentru a aplica acest acord important și istoric’.

Acordul a intervenit la capătul a 21 de luni de negocieri și în a 18-a zi de discuții aprinse purtate la Viena între delegația iraniană și reprezentanții statelor din grupul ‘5 plus 1’ (SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franța și Germania).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.