Lucrări de Andreescu, Tonitza și Grigorescu în licitație la AraArt

Share:

Lucrări de Ion Andreescu, Nicolae Tonitza și Nicolae Grigorescu se numără printre loturile licitației AraArt ce va avea loc miercuri la Casa Capșa.

Printre tablourile prezentate în licitația AraArt se numără „Pădurea de fagi”, semnată de Ion Andreescu și evaluată la prețul de pornire de 30.000 de euro. Alături de Andreescu, Licitația AraArt mai aduce în atenția iubitorilor de artă o lucrare a lui Nicolae Grigorescu — „Viței la adăpat” — evaluată la prețul de 10.000 de euro, informează un comunicat transmis Agerpres.

O altă lucrare scoasă la licitație — „Cu vaca la păscut” de Ștefan Luchian — a fost evaluată la suma de 4.000 de euro. Licitația AraArt aduce în prim-plan și „Casa din Brebu”, semnată de același artist și evaluată la 40.000 de euro.

Licitația va mai găzdui și opere semnate de Nicolae Tonitza, fie înfățișând reconstituiri ale chipului de altădată al farmecului de la malul mării, în lucrarea „Case din Mangalia Veche”, lucrare evaluată la suma de 8.000 de euro, fie înfățișând candoarea copilăriei prin portretul fiului său, „Petru”, parte dintr-o serie de tablouri cu toți copiii săi.

Lucrarea „Petru” este scoasă la licitație pentru suma de 9.000 euro. În total, Tonitza este prezent în Licitația AraArt cu șase tablouri, printre care se numără „Flori în ulcică albastră”, la prețul de pornire de 18.000 de euro.

În aceeași notă a picturilor ce înfățișează delicatețea și explozia de culoare a buchetelor de flori, merită menționată și lucrarea lui Octav Băncilă intitulată „Crizanteme”, evaluată la 6.000 de euro.

În licitație se regăsește și pictura „Melancolie”, semnată Theodor Aman, la prețul de pornire de 26.000 de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.